Forsiden - Omtale - Lejren - Galleri - Markedskalender - Links

Ridder Smith af In Genio et Armis

Ridder Smith & Ridder Arne i Snurre Snups søndagsklub i 2005

Ridder Smith fortæller:
”Vi skulle optræde med en indstuderet kamp og lave interview bagefter. Vi brugte et par uger på at træne kampen til "Conan the Barbarian" temaet. Da optagelserne på Nordisk Film Valby gik i gang, startede vi med en lettere fuldkontant kamp iført tøndehjelme etc, hvor vi bare tæskede løs på hinandens skjolde.

Derefter lagde vi hjelmene og startede på din indstuderede kamp. Jeg havde kun en tynd slagkofte og brynje på hovedet, da det jo bare var en indstuderet showkamp, med et par enkelte hovedslag, som var nemme at tage imod. Midt i kampen går noget galt i rutinen og jeg når ikke at parere slaget mod hovedet. Og her havde Ridder Arne desværre fuld knald på slaget. Jeg rammes med et rent full blown slag i højre side på toppen af hovedet. Lyden er svær at beskrive, men jeg kan stadig huske følelsen og føle lyden, hvis i forstår hvad jeg mener.

Jeg vender mig straks om, hvorefter jeg går i knæ og falder forover.. på vej ned kan jeg huske jeg tænker, at jeg ikke vil dø. Da jeg ligger på maven på gulvet, kan jeg mærke jeg stadig har sværdet i hånden.. min første tanke er at ungerne/publikum ikke skal vide der er gået noget galt. Det ville jo være lettere traumatisk for du små unger. Jeg rejser mig og vil kæmpe videre.. Ridder Arne vil stoppe, men jeg kræver vi fortsætter.. kameraet kører jo..."the show must go on" tænker jeg.

Efter kampen regner jeg med, at der lige er en lille pause inden Bubbers interview... men nej...man optager det i et langt skud. Mens Bubber interviewer os, kan jeg mærke der er noget som løber ned over min pande og mit øje... Er det sved tænke jeg...Bubber må da sige hvis det er blod. Alle troede faktisk at det hele var indstuderet, men en enkelt teknikker have fanget at noget gik helt galt, hvilket han også havde hvisket til Bubber.. Kan stadig huske Bubbers ansigts udtryk under interviewet, da han bekymret spørger om der gik noget galt og om jeg var ok.

Efter optagelserne, skulle jeg have hætte og brynje af.. min første tanke var hvad der ville ske når jeg løsnede læder stroppen rundt om hovedet.. hvor slemt var jeg ramt? Der var intet blod. Jeg blev kørt på hospitalet og tjekket, og der var heldigvis ikke sket noget… Det var noget af en oplevelse man aldrig glemmer.

Det kan godt være at man tror at fuldkontant middelalder kamp er farlig… men der har man jo udstyr på som kan klare slagene. En indstuderet showkamp er faktisk noget farlige, da man har mindre udstyr på, fordi man skal kunne bevæge sig hurtigere. Her bliver man nødt til at stole på at rutinen kører, da man jo skal huske 2-3 minutters slag rutine til musikken. Den stakkels Ridder Arne havde det simpelthen så dårligt over hvad der skete, men hvad pokker det var et uheld... Jeg kunne jo bare have haft en ordenligt udstyr på som nedenfor. ”

Ridder Smith af In Genio et Armis